כריות לילדים בגיל מסוים חיוניות בהחלט. אם תינוקות יכולים לישון על משטח שטוח, אז ילדים מעל שנה כבר זקוקים לתמיכה בעמוד השדרה בעמוד השדרה הצווארי. כמובן שבמחלות מסוימות הרופא עשוי לייעץ לך להתחיל להשתמש בכריות לילדים מוקדם יותר, אך מבחינה פיזיולוגית הילד “גדל” להשתמש במצעים אלה כשנה וחצי, למרות שהתפתחותו של כל אדם היא אינדיבידואלית, ו התינוק שלך עשוי להזדקק לכרית מוקדם יותר ומאוחר יותר.
אם ילד בן שנה וחצי, אבל הוא לא רוצה לישון על כרית, הוא נשכב לידו, והוא זז או זורק את הכרית – אל תכריח, עדיף לחפש עותק אחר מבחינתו: התנהגות זו היא איתות ברור לכך שהמודל הזה אינו מתאים לו.
כיצד לבחור כרית לילדך: המלצות
זכור כי אפילו כרית שנבחרה בקפידה תוך התחשבות בכל העצות של מומחים עשויה שלא להתאים לילדך, מכיוון שכמעט בלתי אפשרי לקחת בחשבון את כל תכונות הגוף והעדפות הנוחות. בנוסף, הבחירה מסובכת מכך שהתינוק עדיין לא מסוגל להסביר מה הוא אוהב ומה לא, ולמה. אז כמעט ולא כדאי להוציא יותר מדי כסף – ייתכן שתצטרכו להחליף את הכרית מיד. עם זאת, בעת בחירה, הקפד לפעול לפי המלצות המומחים:
- צורת הכרית לילד היא מלבן. הכרית לא צריכה להיות גדולה בגודל ובגובה, הקשיות בינונית.
- קישוטים בצורה של יישומים קמורים, כפתורים, חרוזים אינם מקובלים על הכרית – ניתן להשתמש באלמנטים דקורטיביים כאלה לקישוט חדר שינה, אך חל איסור להשתמש בילד לשינה..
- במהלך השינה הכתפיים של התינוק צריכות להיות על המזרן וראשו על הכרית. ככלל, הכי נוח להשתמש בכריות באורך של 30 עד 40 ס”מ, הרוחב נבחר על פי רוחב המיטה (מ 40 עד 60 ס”מ). גובה הכרית תלוי באורך הכתפיים של הילד, בשנה אחת זה מתאים לכ -4 ס”מ, בשלוש שנים – עד 6 ס”מ. ככל שהילד גדל, יש להחליף את הכרית בכף אחת גבוהה יותר..
- קשיחות היא אינדיקטור חשוב מאוד. איזו כרית הכי טובה לילד – קשה יותר או רך יותר? מצד אחד, הרכות מספקת נוחות, אך מצד שני, יש לזכור שמוצר רך לא יוכל לספק את התמיכה הנדרשת לעמוד השדרה, ויוביל להיחלשות של עמוד השדרה הצווארי. בחלום הילד ימתח באופן אינסטינקטיבי את שרירי הצוואר, יתעורר בבוקר עם כאבים בצוואר ובראשו. השלכות בריאותיות חמורות עוד יותר אפשריות בצורה של סחרחורת, הפרעות במנגנון הווסטיבולרי.
- מילוי כריות לילדים חייב לעמוד בדרישות הבאות:
- בעל גמישות מספקת;
- אין לגרום לתגובה אלרגית;
- חדירות אוויר טובה;
- קל לספוג מים ופשוט להתאדות;
- אין להכיל רכיבים המזיקים לבריאות או חומרים הפולטים תרכובות מסוכנות לאוויר.
מילוי כריות לתינוק
בהתאם לחומר המשמש בייצור כריות, עלותם משתנה. לעתים קרובות, דגמים מחומרים שונים יכולים לעלות אותו דבר, כך שלא כדאי להתמקד במחיר, אלא באיכות המילוי. יש לזכור כי חומרי מילוי מהקבוצה הטבעית נבדלים על ידי חדירות טובה, הילד לא יזיע תחתיהם. עם זאת, טיפול מורכב נדרש והם יכולים לגרום לתגובות אלרגיות..
חומרי מילוי המתקבלים באופן מלאכותי מסיבים טבעיים או סינתטיים, הינם היפואלרגניים, משרתים זמן רב, קל לטפל בהם – קיימת אפשרות לניקוי במכונת כביסה. עם זאת, קיים גם חיסרון משמעותי – חדירות אוויר נמוכה, מה שמוביל להופעת הזעה, ואולי גם פריחה מחיתולים..
חומרי מילוי טבעיים לכריות תינוק
מוֹך
ציפור למטה הוא אחד החומרים המפורסמים ביותר למילוי מזרונים, שמיכות וכריות. הוא מוערך בזכות רכותו העדינה, העדינה ומקורו הטבעי. אבל מה שטוב למבוגר לא תמיד טוב לילד. כריות רכות מדי העשויות מוך אינן יכולות לתמוך בעמוד השדרה השברירי של התינוק, כתוצאה מכך הצוואר מתעייף, סביר להניח שהחוליות יהיו מעוותות. בנוסף, קרדית האבק, הגורמת לאלרגיות קשות, חיה בכרית הממולאת. מילוי מוך הציפורים לילד אינו הכי ראוי, זה יכול להיות חם מאוד, במיוחד בקיץ. שימו לב גם כי המוך אינו סובל שטיפות תכופות..
צֶמֶר
סיבי צמר טבעיים עמידים מאוד, לא חם לישון עליהם, המילוי יכול להעביר אוויר ולחות. עם זאת, למילוי הצמר יש חסרון משמעותי – יצירת סביבה נוחה לחיי קרדית האבק. המשמעות היא שהתינוק נמצא בסיכון לאלרגיות. בנוסף, כריות כאלה לא מחזיקות מעמד זמן רב – מילוי הצמר נופל במהירות לגושים..
כרית צמר אורטופדית לילדים תשמור על צורתה היטב, קל להתאדות לחות, מה שימנע הזעת יתר והופעת פריחות חיתולים. צמר הכבשה רכה יותר, אך צמר הגמל יינקר, מה שלא סביר שיתרום לשינה נינוחה של אדם קטן. אם בכל זאת החלטת לקנות כרית צמר, בחר מילוי משולב העשוי מתערובת של צמר וסיבים סינתטיים. זה יהפוך את המוצר לעמיד יותר וקל יותר לטיפול..
כוסמת
קליפה, או קליפת כוסמת – אחד ממילוי הכריות הטובות ביותר לילד. הוא מוליך אוויר היטב, סופג בקלות ומוציא לחות, אינו אלרגן, רוכש בקלות את הצורה האנטומית של הראש והצוואר, “מסתגל” למאפיינים האישיים. מקורו הטבעי של הקליפה הוא הערב לידידותו הסביבתית, לא יהיו אדים וריחות מזיקים.
ניתן להתאים את גובה כרית כזו בקלות לפי הצורך; אתה יכול להפוך אותה צפופה וקשיחה יותר או רכה יותר על ידי הוספה או שפיכה של חלק מהמילוי (כמעט כל היצרנים מספקים אפשרות זו). יתרון נוסף של קליפה הוא שחלקיקים קשקשים קטנים מעסים בעדינות את הקרקפת והצוואר, מה שמשפר את זרימת הדם. יש גם חסרונות לחומרי מילוי כאלה לכרית של ילד: הם שוקלים לא מעט, וקשים במיוחד למגע. בנוסף, הם מרשרשים בתנועה, מה שעלול להציק. אם הכרית מתלכלכת, רק הכריכה נשטפת והמילוי עצמו מאוורר.
שרף גומי
התכונות האורתופדיות של לטקס גבוהות מאוד, הוא גמיש, אלסטי, אינו מהווה כר גידול לקרציות ולכן אינו יכול לגרום לאלרגיות. החלפת אוויר בלטקס פעילה למדי, היא סופגת לחות בקלות ומוציאה אותה בחופשיות. זהו המילוי האופטימלי לכרית לתינוק, יש לו רק מינוס אחד – מחיר די גבוה.
חומרי מילוי מלאכותיים לכריות תינוק
סיבים סינטטיים
חומרי סיבים סינתטיים – thinsulate (ברבור), holofiber, strutofiber, winterizer סינטטי וכמה אחרים – משמשים לעתים קרובות למילוי כרית לתינוק. הם חולקים יתרונות וחסרונות. היתרונות כוללים היפואלרגניות, קלות תחזוקה (ניתנת לשטיפה במכונה) ומחיר נוח.
החיסרון העיקרי הוא היגרוסקופיות ירודה והיכולת לצבור חשמל סטטי. מבחינת קשיחות, חומרים אלה שונים זה מזה. Thinsulate הוא הרך ביותר, מבחינה זו הוא נראה כמו מוך ציפורים, כך שהוא אינו מתאים במיוחד לילדים. ל- Holofiber יש את הנוקשות הגבוהה ביותר, ולכן היא נחשבת למתאימה ביותר. אתה יכול גם להתאים את הקשיות לפי מידת הריפוד.
קצף סינתטי
קבוצה זו כוללת חומרים המבוססים על קצף פוליאוריטן. זהו קצף פוליאוריטן תקציבי למדי, או קצף פוליאוריטן, וגרסאות מודרניות שהשתנו עם אפקט זיכרון (memoriform). מבין היתרונות ניתן לציין גמישות טובה, היפואלרגניות, חיי שירות ארוכים, קשיות בינונית. החסרונות של חומרים סינתטיים נפוצים: הם סופגים בצורה לא טובה ומשחררים לחות, יכולים לצבור חום, מה שגורם להתחממות יתר ויכול לשחרר חומרים מזיקים לאוויר..
PPU היא אפשרות תקציבית, חיי השירות שלה קצרים. Memoriform הוא חומר יקר שיחזיק זמן רב. כריות אורטופדיות לילדים עשויות ממנו, כיוון שיש לו את היכולת ללבוש את צורת הגוף ולזכור אותו, ומספקות תמיכה מלאה לאורך כל הלילה. החסרונות העיקריים של “קצף זיכרון” הם האפשרות להתחממות יתר עקב ויסות תרמי לקוי וההרכב ה”סודי “: אי אפשר לברר אילו מרכיבים הם חלק מהקצף, ולכן, להעריך את מידת הידידות שלו לסביבה. . נותר להסתמך על תעודות האיכות שמספק המוכר.
כיצד לבחור כרית לילד: ייעוץ מומחה
כדי לבחור נכון, פעל על פי המלצות המומחים:
- בדקו עד כמה הכרית מוצקה: דחפו אותה כלפי מטה בלחץ מתון ושחררו. תוך כמה שניות עליה לשקם את צורתה המקורית..
- כיסויי כרית לילדים צריכים להיות עשויים מחומרים טבעיים בלבד: צ’ינץ, פשתן, משי, כותנה. עדיף אם הוא מוצק ולבן, או צבע רגוע ומשעמם – צבעים עלולים לגרום לאלרגיות. וודא שהתפרים יוצאים מבפנים, חזקים ומושכים בקלות.
- הרוכסן על המכסה יאפשר לך להתאים את קשיחותו על ידי שינוי כמות המילוי, ובנוסף, הוא יקל על התחזוקה – אינך צריך לשטוף את הכרית כולה, מספיק להסיר את המכסה ולשטוף אותו.
- כרית אורטופדית לילדים תעזור להיווצרות נכונה של עמוד השדרה, תניח את הבסיס לבריאותו הטובה של הילד בעתיד..
- בחר בזהירות את גודל הכרית – זה חשוב להיווצרות השלד והשרירים של התינוק.
- חומרי מילוי כגון לטקס, קליפות כוסמת והולופייבר נחשבים למתאימים ביותר בקטגוריות מחיר שונות..
- הקפד לדרוש אישור התאמה מארגון הסחר, ודא כי המוצר בטוח לילד.
לא מספיק לקנות כרית מתאימה – עדיין צריך להשתמש בה בתבונה. זכור כי הילד לא אמור לטפס גבוה מדי על הכרית – רק ראש וצוואר עליו. ניסיון להחליק יד מתחת לכרית או “להחליק” זה סביר להניח שהילד לא נוח לישון עליה וצריך לקבל עוד אחת.
חשוב: לכל מוצר יש תקופה משלו שעבורו מחושב השימוש בו. גם אם הכרית נראית “כמו חדשה”, יש להחליפה לטובת בריאות ובטיחות הילד..