אריחי קצף בתקרה מאפשרים לך לשנות במהירות רבה את פנים הדירה, לעדכן את הריהוט בכספים תקציביים, ואפילו הדיוט יכול לבצע התקנה של תקרה כזו. לוחות הקצף קלים מאוד כך שכל אחד יכול לעבוד איתם. הם עמידים בפני לחות, מה שמאפשר להשתמש בהם עבור גימור תקרות בכל חדר, כולל המטבח, חדרי הרחצה וחדרי האמבטיה..
צבעים, צורות ודפוסים נפחיים על האריחים מאפשרים לך ליצור תקרות מכל מראה, הם יכולים לחקות טיח מחוספס בסגנון כפרי, ואת המותרות של טיח בסגנון הרוקוקו, וקסונים בסגנון עתיק. כל בקשת עיצוב יכולה להיענות לאריחי תקרה מוקצפים.
תוספת הכרחית לתקרה כזו היא לוחות עטיפה דקורטיביים, המכסים מפרקים ואי סדרים. אם תרצה, תוכל להרכיב עליהם פס LED להארה. כדי למנוע מהקצף לזרוח, לאחר ההתקנה הוא נצבע בצבעים על בסיס מים או אקריליק.
צפיות
למכירה ניתן להשיג את סוגי אריחי התקרה הקצפים הבאים:
- לחוץ. עובי עד 7 מ”מ.
- זריקה. עוביהם עד 14 מ”מ. הם מיוצרים על ידי סינטת קצף בטמפרטורה גבוהה..
- מוחץ. הם נעשים על ידי שחול של מסה פוליסטירן, ולאחר מכן האריחים נצבעים או מכוסים בסרט עם דוגמה.
גם אריחים שונים בצורתם. לרוב הם מרובעים עם צלע של 50 ס”מ, אבל יש גם אריחים בצורה של מלבנים, מעוינים, משושים רגילים (חלת דבש). פופולרי גם הוא אריח המחקה את הצורה והצבע של רירית הלוח..
בצד הקדמי, האריחים יכולים להיות חלקים או בעלי תבליט, רגיל או מכוסה בנייר כסף, למינציה. סרט, כמו ציור, יכול לחקות את המרקם של אבן, בד, טיח, עץ, טיח או אפילו גילוף עץ. אריחי למינציה משמשים באזורי מטבח. לוחות בעלי תכונות עמידות במים מתאימים יותר לחדרי אמבטיה ושירותים.
כָּבוֹד
היתרון העיקרי של חיפוי תקרה כזה הוא שקל מאוד להדביק אריחי קצף על התקרה, ואפילו אדם לא מוכן יכול להתמודד עם זה..
בנוסף, ניתן לציין את היתרונות הבאים:
- משקל נמוך מאפשר שימוש באריחים על תקרות מכל עיצוב.
- האריח בעל תכונות בידוד קול וחום, ואינו חושש משינויים בטמפרטורה ולחות.
- המשקל הנמוך של האריחים מאפשר להשתמש בדבק פשוט שאין לו חוזק גבוה במיוחד, ולכן מחיר גבוה..
- חיפוי תקרה זה יאפשר לכם לחסוך לא רק בחומר, אלא גם בעבודה – אחרי הכל, ניתן לעשות זאת באופן עצמאי.
תשומת הלב! אריחי קצף בתקרה יכולים לשנות את תכונותיהם הפיזיות (להמיס) בהשפעת טמפרטורות גבוהות, לכן לא מומלץ להתקין מנורות עוצמתיות בסביבה הקרובה. עדיף להשתמש במנורות תלויות ולמקם אותן במרחק של לפחות 20 ס”מ ממשטח האריחים. האריח יכול לעמוד בטמפרטורת המים החמים מבלי לשנות את צורתו, ולכן הוא יכול לבוא במגע עם הצינורות שדרכם עובר החימום..
חסרונות
אריחי תקרה קצף שונים בשיטת הייצור, האיכות והמחיר. אריחים זולים הופכים צהובים במהירות בהשפעת קרינה אולטרה סגולה, ובמקרים מסוימים נהרסים על ידי רטיבות. על מנת להגן עליו מפני אור ולחות, די לצבוע את התקרה הרכובה בצבע על בסיס מים.
החיסרון העיקרי הוא אטימות לאדי לחות. אם אתה מכסה את התקרה באריחי קצף בחדר שקירותיו מכוסים טפט ויניל, הלחות בחדר תגדל בחדות, מה שעלול להוביל להופעת פטרייה.
תַשְׁלוּם
לפני הדבקת אריחי קצף לתקרה, יש לקבוע כמה ואילו אריחים יהיה צורך, מדוע לבצע חישוב, לרכוש את הכמות הנדרשת ולהכין את משטח התקרה להתקנה..
- שיטה 1: מתמטית
כדי לחשב נכון את מספר האריחים הנדרשים לתיקונים, עליך לדעת את אורך ורוחב החדר. הכפלת מספרים אלה תיתן את שטח התקרה, אך רכישת אריחים עם הנתון הזה בלבד אינה שווה את זה. מכיוון שחלק מהאריחים עלולים להינזק בעת חיתוך, מלבד זאת, צורת התקרה אינה אידיאלית, חריגות חומרים הן בלתי נמנעות. לכן, הקפד לספק מלאי של לפחות 15% מהשטח הכולל..
לדוגמה, בחדר בגודל 2×3 מטר, שטח התקרה הוא 6 מטרים רבועים. כדי לכסות מטר מרובע, אתה צריך 4 אריחים בגודל סטנדרטי 50×50 ס”מ. לפיכך, אתה צריך 24 אריחים להדבקת התקרה כולה, ועוד 2-3 אריחים כמילואים. בסך הכל, יהיה עליך לרכוש 26-27 אריחים.
- שיטה 2: על נייר
על דף נייר, אתה צריך לצייר תוכנית של החדר, תוך שמירה על קנה המידה. לאחר מכן, עליך לצייר אלכסונים ולמקם אריחים בדיוק מרבי מהחלק המרכזי לקצוות החדר..
אם לקיר יש פער של פחות מ -1/2 אריחים, אז פיסת אריח אחת תכסה 2 פערים כאלה. אם הפער הוא יותר מ -1/2 מהאריח, יש לציין כי האריח כולו ייצרך..
דֶבֶק
אריחי קצף מחוברים לתקרה בעזרת דבק, וכאשר בוחרים אותה צריך להכיר כמה דקויות. לכן, חשוב מאוד כמה מהר הדבק מתייצב, כמה זמן לוקח להתייבש לגמרי, וגם איזו צפיפות יש לו. כל זה ישפיע על האיכות, המהירות ועוצמת העבודה..
- בחר דבק עבה, הוא לא “יתמזג” מהאריחים ויתלכלך. להדבקת “מסמרים נוזליים של רגע”, למשל, יש עקביות מתאימה, בנוסף, הוא נקבע תוך 10 דקות – מה שאומר שאתה לא צריך לעמוד זמן רב עם הידיים מושטות, ומחכה לרגע שבו תוכל שחרר את האריח. בנוסף, הצריכה של דבק זה היא קטנה – בממוצע, כ -6 מ”ל מושקע למטר מרובע אחד, או לארבעה אריחים. לפיכך, לחדר בינוני מספיק צינור אחד בנפח 400 מ”ל, אך משתלם יותר לקחת צינור בנפח 450 מ”ל – אקדח כזה הושלם בעזרתו קל למרוח דבק, חוץ מזה, יש צורך בשוליים מסוימים להדבקת כוס התקרה בסוף העבודה.
- דבק מתאים נוסף הוא טיטאן. הוא עמיד מאוד ומתייצב במהירות, אך יש עדינות אחת ביישום שלו: לאחר החלתו על האריח, יש ליישם אותו במקום ולאחר מכן להסיר אותו ולשמור אותו במשך דקה אחת באוויר, ולאחר מכן להחיל אותו שוב לאותו מקום ולחוץ בחוזקה. הקושי העיקרי בזה הוא להגיע בדיוק לאותו מקום, במיוחד בתחילת העבודה..
- אתה יכול להדביק אריחי קצף לתקרה באמצעות דבקים זולים יותר כמו דרגון, אלטיטנים, פאוור. הם מיוצרים בסין ואינם באיכות גבוהה. החיסרון העיקרי של דבקים אלה הוא זמן ההגדרה הארוך, כך שעליך לעמוד זמן רב עם הידיים למעלה, וזה די קשה לאנשים לא מאומנים..
כְּלִי
ישנם מעט כלים לעבודה עם אריחי קצף, וכולם די נוחים..
אתה תצטרך:
- כבל צביעה לסימון התקרה לפני הדבקה;
- מספריים או סכין הרכבה מיוחדת לחיתוך אריחים;
- סכין מרק (כמו גם מרק) לפילוס משטח התקרה לפני הדבקה;
- גליל יישום ופריימר;
- חוט, סרט מדידה ועיפרון לסימון אריחים;
- מברשת (או אקדח) לדבק, מטלית נקייה להסרת דבק עודף.
הכנה
לפני תחילת העבודה עם אריחי תקרה קצף, יש צורך לבצע עבודות הכנת משטח.
- יש לפתוח את אריזת האריחים מספר שעות לפני תחילת העבודה. במהלך תקופה זו, הוא יקל על עצמו מעיוות המתח המופיע כתוצאה מאריזה בפוליאתילן, ויקבל על עצמו את הטמפרטורה והלחות של החדר בו הוא יודבק..
- לא ניתן להסיר את הכיסוי הישן מהתקרה אם הוא אחיד וחזק, במקרים אחרים יש צורך להיפטר ממנו. האריח לא יידבק לסייד, יש להסירו ללא כשל.
- אם יש ליקויים משמעותיים בתקרה – בורות, סדקים, יש למלא אותם. אין צורך לתקן פגמים קלים, הם יכוסו באריחים.
- לפני שמתחילים להדביק את האריחים יש להקפיד על תחלול התקרה בעזרת גליל על מנת להבטיח הדבקה טובה יותר של שני המשטחים. הפריימר צריך להתייבש לפחות שלוש שעות, או אפילו טוב יותר, ארבע. לאחר מכן, תוכל להתחיל לסמן.
סימון
לפני הדבקת אריחי קצף לתקרה, עליך לשרטט כיצד הוא ימוקם. הדבר נעשה כדלקמן:
- קבע את מרכז התקרה. לשם כך, אלכסונים נמשכים מפינות החדר דרך התקרה, ומרכז הצומת שלהם מסומן. אתה צריך לעשות זאת בכל מקרה, אתה הולך להדביק את האריחים במקביל לקירות, או באלכסון אליהם.
- על כל קיר, מצא וסמן את האמצע, ושרטוט חוט בין הקירות המקבילים – מסימן אחד למשנהו. החוט חייב לעבור דרך נקודת המרכז.
- אולי הקירות יהיו באורכים שונים, והחוט יזוז – אז תצטרך לערוך תיקון.
- צייר קווים לאורך החוטים המתוחים בעיפרון – הם ישמשו מדריך בעת הדבקת אריחים.
דִבּוּק
ניתן להדביק את האריחים בשורות, בשורות מקזזות, במקביל לקירות או בכיוון אלכסוני. דבק מוחל על האריח ברצועות, משאיר ביניהן סנטימטר וחצי עד שני סנטימטרים – אחרת, הכמות העודפת תיסחט החוצה בעת לחיצה ועלולה ליפול על הצד הקדמי של האריח ולפגום במראהו..
אריח הקצף הראשון מונח על התקרה בכל זווית, מצומת הציר בנקודה המרכזית. יש ללחוץ אותו היטב אל פני השטח ולהחזיק אותו עד שהדבק יתפס. אם מופיע עודף דבק בקצוות, הוא יוסר עם מטלית יבשה או עם ספוג. האריח השני מודבק מקצה לקצה לראשון בפינה השנייה מהצומת של הצירים. הוא מוחזק גם במקומו עד שהדבק מתייצב, ולאחר מכן הוא משתחרר וממשיך בעבודתו..
טיפ: לפני שתתחיל לעבוד על אריחי התקרה הקלקרים שלך, בדוק את הקצוות, ואם יש קוצים, חתוך אותם בזהירות בעזרת סכין חדה, אחרת המפרקים יהיו גלויים..
העבודה נמשכת במעגל, החל מהמרכז ועוברת לפריפריה של התקרה. כאשר עולה הצורך, האריחים נחתכים, ולשם כך הם מבצעים סימון ראשוני בעיפרון. החיתוך נעשה בצורה הטובה ביותר בעזרת סכין פקידותית..
תשומת הלב! אל תשכח לחתוך חור במרכז לנברשת! לאחר סיום ההדבקה, אוטמים את המפרקים, אם הם נראים לעין. הדרך הקלה ביותר לעשות זאת היא בעזרת חומר איטום אקרילי. בסיום העבודה הניחו לתקרה להתייבש למשך יום, ולאחר מכן כסו בצבע, על בסיס מים או אקריליק.
התקנת קרשים
לאחר סיום הצביעה, ניתן להתחיל להדביק את כוס התקרה. לעסק הזה יש טריקים משלו שהופכים את העבודה לקלה יותר:
- קשה יותר להחזיק את הקרש על הקיר מאשר האריחים, מכיוון שהוא ארוך יותר. לכן הקרש המשומן המשומן בדבק ומוחל במקומו קבוע בעזרת מסמרים קטנים כל חצי מטר ומונע אותם לקיר. לאחר יום ניתן להסיר את הציפורניים ולתקן את החורים מהן בעזרת מרק אקרילי.
- קשה מאוד לעגון את חלקי הקרש המתכנסים בפינות החדר. כדי לגרום להם להיראות יפים, עליך להשתמש בקופסת מיטרה – כלי נגרות מיוחד לחיתוך חומר בזווית. הזווית נקבעת על 45 מעלות. לאחר הדבקת הבסיס, החריצים בפינות מצופים מרק אקרילי.
- שלב העבודה האחרון הוא צביעת הלוחות עם צבע על בסיס מים או אקריליק.